Страницы

О моих учителях

Мне интересно многое: живопись, современный арт, старые фотографии и много еще чего.

Если же кого-то интересует моя особа и мое творчество, то советую воспользоваться навигацией (та, что на строку выше). Там я в какой-то мере систематизировал личную информацию.

пятница, 21 июля 2023 г.

Творчий шлях Олексія Надемлінського

 




    Олексій Юрійович Надемлінський народився в Одесі 15 квітня 1961 року у сім'ї інженерів. Ріс у типовому одеському дворі з його комунальними кухнями та іншим місцевим колоритом.


    Коли майбутньому письменнику було років п'ять, він стояв перед книжковою полицею домашньої бібліотеки батьків і поставив собі просте запитання: як з'являються книги?Хлопчик ріс, ходив до школи, а питання лишилося.


    У 12 років він написав свою перше оповідання. Потім ходив до шкільного літературного гуртка. У 1978 році отримав першу літературну нагороду – перемогу у Третьій обласній олімпіаді з журналістики. Але в журналістику не пішов, а став студентом Одеського холодильного інституту і за п'ять років став інженером.


    Працював на багатьох підприємствах на посадах від слюсаря до головного інженера. І весь цей час шукав відповіді на своє «дитяче» запитання.


    У 1997 році написав для доньок казку про чарівного папугу Соломона. З часом її надрукували у київському видавництві «Грані-Т» і пішло-поїхало – інша, третя…


    Потім були інші книги ( у тому числі у Видавництві Старого Льва ), перемоги у різних літературних конкурсах, деякі книги були відзначені дипломами. Деякі казки перекладені іншими мовами.


    І все одно письменник досі не відповів на те його «дитяче» питання. Кожна книга, на думку письменника, з'являється по-своєму.


Мои последние авторские статьи, статьи обо мне и статьи моих друзей



 
 

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий